mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Saturday, July 31, 2010

Ade owang KATE...

tngahri td ade student uitm ni arwah sbb lemas mase mandi kt air terjun ni...
dak part 3...laki...g mandi manda kt tmpt tu...em,siap kluar lam berita tempatan ag...
so,nak di jadikan cerita,ak n kwn ak pun amk cop fellow kolej n g hospital utk tgk jenazah...
arwah ni duk kl....then ktwg pun tunggu la smpai parent smpai lam kul 1 pg...
mak arwah ni mmg sedih la...ak y tgk ni pun kena tabahkan diri sbb xnk la nanti mak arwah tgk kite pun sedih cm die....ak smpai hostel pun lam kul 3pg...
air lak xde...tp ak tetap mandi la...hehe...nsb baik sok ak free(xde kelas la wei)..
then,ak pun call mak ak kt uma utk gtaw hot story ni...hehe...
mak ak pesan'JANGAN PERGI TEMPAT2 AIR TERJUN NI SEBAB ADE MACAM3 BAKTERIA AND KUMAN KT KAWASAN CAMTU ANTARANYA RACUN DARI NAJIS TIKUS TANAH,NYAMUK AEDES,AIR YG TERCEMAR SBB BUANG SISA MKANAN/SAMPAH'...so,moralnye...kowg kt luar sane,xyh la nk g mandi manda ape bagai sbb bhaye tu ade kt mane2....agpun ajal n maut kite ni xtaw bile mase n tempatnye.....ak pun sempatla tgk jenazah tu utk penghormatan terakhir walaupun ak xkenal arwah tu.....

Wednesday, July 14, 2010

Takder air ke?

Aku dgr berite 1 Machang xde air bsok...but konpem2 la aku malas tol nk tadah air(leh tak aku mandi kt kb mall or tesco??then tumpang basuh baju kt kedai elektrik di kb mall tu??)but aku xde la sesengal itu,okay....tpi bende2 ni bg aku idea lak...hehe..
Neway akan aku mandi la jugak...huhu..then aku nk basuh baju dlu...

Tuesday, July 13, 2010

Tudung....tudung....perempuan




Kt sini aku nk gtau yg perempuan dan kain memg tak leh lari....sekasar mane perempuan,dowg still perlukn pkaian kan...cmtu jugak aku...
Smlm aku ngn kwn2 aku pg la pekan n jln2 tgk2 brg pe y menarik...skali tu aku masuk satu kedai ni ngn dowg....pusing pnye pusing,takde beli pape pun...then masuk kedai lain lak...tp aku xde beli pape...kwn ak sowg ni jer beli baju...sedang die pilih baju,aku g tempat tudung...walaupun aku da de byk tudung,tapi owg perempuan la katekan...mesti nk tgk jgak...ak pun bukak selendang aku n sarungkan tudung ni...aku pun xtaw ape pnye fesyen nameny...after ak sarung,aku mintk kwn ak y xbli pape ni amikan gmbar aku pakai tudung ni....so,this is the summary...Aku tertarik ngn fesyen ni,tp tudung ni pendek sgt....hnye tutup kepala...tp dada biar dedah....
Point aku kt cni...zaman skarang pnye fesyen dah xpk halal n sah...tp ikut trend lak...lau trend dedah,hbis sume dedah...lau trend tutup,nti owg kate kolot sgt...zaman da maju...pg la tnye pd ulamak2 n tunjuk fesyen tudung skrg ni...samada halal n sah di sisi islam atau tidak...sbb tudung ni pd owg ramai hnya untuk tutup KEPALA bukan rambut,dada,tengkuk,telinga....jadi la mak2 datin cm skunk ni...pakai selendang tayg jambul berkaler,subang berlian,rantai leher...

Sunday, July 11, 2010

Hari Penat

Semalam hari yg meletihkan....dah siap gosok baju kurung n pegi kelas but kelas dah tukar ke hari khamis...then,gerak g pasir hor area KB jgak untuk hantar mmber dengan kereta die then g tesco....sesampai kat sane,nmpak Nagoya...Hape lg,sume jd sewel tgk kain...haha...kami pun beli sepasg swg...then simpan lam loker samah kt tesco tu...after pilih pnye pilih brg,kami pun bayar...then lpas da angkut brg2 msuk lam kereta,aku ckp..'Pasni kte g tanah merah hantar jahit baju kurung ni'...jd kwn2 ak pun cadangkan untuk ikut jln pasir mas...kami da lepas separuh jalan baru kwn aku y dok blakang ni jerit name kawan ak 'Nana!'...pd mulany kami sangka die sje2 nak jerit..tp die smbung lg...Eh,kain kite beli tadi tinggal kt lam loker tesco....Jd ak tpakse msuk kdai tepi jalan untuk wt U-turn...then kwn ak pun pg amik kain kt loker tu..Then aku pun sampai tanah merah lam pkul 4 ptg kot....aku nengok bju2 raye ak dah siap n cun2...haha..tp ak hantar 2 pasg baju kurung untuk dijahit pkai g kelas krn ak ase badan aku da tmbh inci sjk cuti sem bru2 ni...hehe...Al mklum ler,owg da bahagia n hepi...Mlm td lak aku susah nk tdo..yela kemarin lak aku tdo kul 2am...tp xtaw la knape xlh tdo...even roomate ak pun kate xleh tdo...bgitu juge ngn kwn2 ak...

Hari ni aku ngantuk lah sbb mlm td tdo lmbt...ptg ni lak ak g pasar untuk bli mknan n minuman ak...ak pg dgn exroomate ak...

Saturday, July 10, 2010

Nape nak tulis blog?

Aku malas nak tulis DIARI berbuku sebab nak avoid MANUSIA2 YG SEBOK...so,kat blog ni ade yg leh share and private kan....Agpun cam bosan jer xde benda nk wat..So,kat blog ni ade la bende ak nak crite...Rini aku xde wat pape...Duk bilik,tdo,makan,tgk movie(walaupun aku da tgk 10 kali kt laptop ni sbb xde bende nk wat),online fb...tu jela ak wat...so bored..Roomates ak lak g pekan (xcam pekan,lbih pd taraf cowboy)..Jd,dari pg ak da kne wakeup call dr kwn ak untuk mintak no hp owg len..then of kos la ak dah xleh tdo kan...then ak kaco owg len lak..yela,not fair ak bangun awal,then xleh tdo sbb TU...Ptg tu lak ak wat aktvt menarik lg mencbar,ak tido la...mgrib bru ak tsedar sndr...then ak mandi la,smyg...then g kafe utk beli ns..sbb lapar (pas bgun tdo mst la cri mknan kan)..then ak bkak lptop tgk movie yg ak akan continue blek bsok...haha..sbb aku xkn hbskan movie tu..jd aku PAUSE then tdo...now,ak nak tdo,sok ade kelas...mornite...

Friday, July 9, 2010

Budak2 UITM ni xreti bangun ke??Dari pagi td aku lalu kt level aku ni takde orang pun..hairan aku...takkan sume wajib balik umah kot...yela,since umah dekat...tapi takkan ler sume owg tempatan kot.. Ade la beberapa kali aku jumpe MIS JEM(tandas le,aku ni sopan) takde lak aku nampak kelibat manusia mahupun derapan tapak kaki dari selipar2 mereka until petang tadi baru aku dengar suare2 kat depan pintu blik aku..'Kak,topup ade?' Pelik tol budak level ni...sume tido n bangun waktu yang same atau aku yang dok alam lain?(Yela,kan aku swg je yang idop kat level ni)Roomates aku lak balik umah,ag sowg tu duk bilik bf2 nyer (takkan nk larang anak orang n ask her to stay in our room lak kan).Sesungguhnya aku bukan QC/Maknyerrrr...
Akan aku update la blog ni since aku bg komitmen untuk explore bende ni...
Sekian,trimas..
PS-Sokong aku...utk live in this level

Boring Part

I'm new..so lau bosan,komen...lau best...cont read my stuffs...
Sem baru dah mule...So,new sem mstla new spirit rite? Sem ni ak dah masuk Part 5..yela,mesti ler student..in UITM..