mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Wednesday, May 28, 2014

Kembar AJ makan ke Dubu-dubu

It's Wednesday !!!! Not half price tiket wayang tapi kami berDUBU-DUBU after office....hehehe...
For those yg kuat makan pedas berasap xsedar diri cam aku leh la try mknan kt situ..hehe...
Enjoy jgak environment kat situ...sbb tempat baru dan tinggi...hehe..feeling cam kat awan jugak ler...
Sebelum serang makan kat DUBU-DUBU ktorang singgah kat ishii dulu beli takoyaki 4 ketul (sorang makan seketul)...total RM4.90..memacam lagi ade jual..xpe,lain kali kite pi makan kat sane...hehe
See, muka melahap takoyaki (pembuka selera la kunun)
Kembar AJ aku..heheheheh....tgh sumbat takoyaki....sedap kan?
Muka-muka KTM dan LRT tegar...hehehe
 Ni candid org yg ngah snap makanan dorang..oh, ktorang order lain-lain menu sbb nak tukar-tukar rasa...
 Ni makanan si KEMBAR...hahahaha
 Kami pulak kena candid...
 Ni xbrape candid sbb sorang sempat sengih...
 Ohh,abg kat belakang tu sila jgn jeles dan annoying ngan meja kami yg riuh ni ye..hahahaha

Ni mknan org depan aku..sgt spicy okay dan portion pon besar..leh share 4 org taw....so mmg knyg laa
Ni total bil kami semua...ade 6 orang sume...tapi semua kongsi menu...
p/s : ade org ajak pi makan SUSHI KING kat Mid Valley pulok lepas ni...



Tuesday, May 27, 2014

Not so Monday Blues

For those reading this entry, aku masih lagi trainee kat library di KL ni...
Hari Isnin tu tetiba jer dorang ni cakap (padahal ade sorang akak tu jer yg ngidam) nak minum starbuck...teringin (ore ngide stabak)...hehehe..korg leh tgk IG aku nti utk tgk sape gerangan yg mengidam tu..haha...
After hbis keje, ktorang bertiga cam biasa ler naik LRT ke KL Sentral..lepas tu pegi NU Sentral (yg depan KL Sentral tu) dekat bebeno...ktorang pegi la sane even dlm KL Sentral pon ade Starbuck...rupanya kena masuk dr dalam jugak ke NU Sentral tu sbb kat luar dah letak pengadang supaya org xlalu yg akan wat jalan raye kt situ sesak..yelah,time ptg org balik keje kan....
So,kat sini ler ktorang lepak kejap sbb tetbe ade org kena balik cepat, so sempat snap gambo sikit jer la...
 Yg tgh kerat kek tu ade cekelat topping (eclairs namenye) tu ler yg kuat ngidam sgt tu....hehe
 Ngan aku sekali tumpang sesuap meleleh.....candid by gadis ayu di bawah ni...
Muka happy lepas ngidam...hahaha....

Monday, May 26, 2014

Bila merayau berdua

Sabtu pagi aku ngan mak aku pi servis kete..mula2 ajak ayah aku, dia xmau sbb mengantuk lagi..xpuas tido...tapi ngan kuasa bulan mak aku dan aku akhirnya berjaya ajak ayah aku ikut same...lepas servis, ayah aku nak balik umah sbb nk qadar tido dia...hehe...
So mak aku cakap, nak pegi cuci kereta kat Kg Baru (see,even aku cuti pon aku still masuk KL lalu opis aku praktikal skrg ni)..lepas cuci kereta comey2, aku ajak mak aku pegi makan kat Yong Tau Fu Kg Pandan, dkat ngan IKM Kg Pandan..btw,kdai mkn ni tutup ari JUMAAT shj...so hari lain korang blh dtg..slain yong taufu,ade jgak mee rebus dan mee sup..tapi aku suke yong taufu sbb murah dan sedap..

Ramai kan org beratur?sbb kedai ni wat self service..bkn selfie...hehe...
Yg ni mknan aku ngan mak aku...total yong taufu RM16 dia akan tulis di tepi pinggan besau tu...kuah pun leh mintak sup atau sos..air tu air nyior (kelapa) RM 3.50 segelas besar...so mmg puas la mkn dan minum...tetiba bila nak balik tu,aku stop kat Petronas sbb mak aku nk ke tandas,ayah aku call tanye kat mane..then bila dia taw ktorang kt sne,dia kirim Yong taufu nak RM10...ikut suke la nak pilih apa..ok,aku pon u-turn secara drastik then pg balik kdai mkn tu..hahaha..bila smpai,makin ramai yg dtg beratur...lepas dah beli,ktorang pon balik umah sbb hujan renyai dan agak banjir jugak ler...

Tamat kisah hari SABTU...

Hari Ahad tu pun aku ngan mak aku pegi servis kete jugak..hahahaha...lps tu, ayah aku dtg jgak ke tmpt servis kete tu..then ktorang pegi lunch sesame kt Selayang Mall..melantak MCD ko...hehe..aku pon order la bkn2 sbb lapor...ak punyer jer ayam spicy mcd, mcdeluxe, apple pie ngan onion ring..hamek ko..knyg sampai ptg..haha...
Then ayah aku ckp nak balik tdo...then ktorang pon anta ayah aku balik...mak aku ajak pg NSK sbb nak beli brg umah..tp sblm tu ktorang pi cuci kete lak...ke Kg Baru jgak..so aku ngan KL ni mmg kamceng BFFF la kira..haha...
Pg NSK hajat nk beli sabun basuh baju ngan lauk nk msak..tapi sekali terngidam lak Choco OAT...hehe..ape lg lepas hbs je beli brg umah, ktorang serbu kdai jajan kt luar NSK...ade adik tu ckp Choco Oat da hbs la kak..tapi akak nk cri brape paket?aku pon kate nak 2 paket..hehe..dia ckp smlm sy ade simpan utk cikgu sy tp dia xjadi amik sbb da balik kg dulu..so sy jual kt akak jela..Alhamdulilah..rezeki aku jugak..haha...so,dpt ler 2 bundut...hehe..tgk muka bahagia aku kat bwh ni....
 Muka org da lemau dpt choco oat...haha
Tapi sebenarnye mak aku yg lebih excited dpt mkn..tgk ler,xsempat nak balik umah,depan kedai jajan tu jugak ktorang rasmi choco oat ni..kikiki...

Friday, May 23, 2014

Terlajak di NU CENTRAL

Its Friday uollssss!!!! Happy sbb harini relax sikit dari hari smlm...hehe..Lepas habis keje, kami berempat ke Nu Central (sblh KL Central tu jgak)..those yg selalu naik tren cam aku mst taw... Memula kami berempat jadi make up tester partime kat Sephora...ko baca x?Sephora beb..memasing menunjuk skill menconteng arang ke muka...opppss menconteng make up ke muka..hahaha..lain benor tu... Dah lepas make over punya gambar cam kat bawah ni ler...
Bukan tu jer make over..kome nampak idak perfume strip Sephora yg aku pegang tu? Haaa, jadi tester perfume lak kami berempat..kikiki... Penat adik promoter tu tunjuk free gift, crita pasal membership yg free, discounts utk semua perfumes, perfume Taylor Swift pon best tapi ktorang semua setuju yang perfume Justin Bieber lagi menarik dan sedap dibau dari perfumes lain..hehehehe... Nampak x kesungguhan kami mencium bau perfumes?haha..
 Yang ni 1st selfie...tapi aku takder,so akak tu kena snap lagi cam yg gambor memula tu...hahaha
 Dah masuk Parkson..ktorang tgk FCC (Farmasi Colour Cosmetic) sbb ade peminat tegar jenama make up tu...
Tgk lah...muka belom makan lagi..semua terpaksa senyum bila disnap...hahaha

Atas muka sbelum dapat makan..
Bawah ni bila dah dapat makan..aku order Empal Penyet aja dong..tu jer feveret gua sejak dulu kala...hehe
Mase pegi makan ni,just kami berTIGA jer...akak berbaju merah ZEBRA tu xjoin sbb dia dating ngan hubby dia..hehe..dorang ckp sedap laa mknan kat sini...sambal pon pedas sampai mata aku meleleh beb..haha..podas bebona sambal dia....hehehe..tapi aku mmg suke dan kuat mkn pedas...

Thursday, May 22, 2014

Bidan terjun punye event

Dari yang merewang semalam tu sebenarnyer event utk department lain..tapi alasan department tu, library kan selalu dah wat event, jemput org, handle crowd semua...ok la...so kami sume jadi staff bertauliah utk event tu...eh,korang, kiteww dpt sijil tau...org kasik sijil sbb tlg handle event ni tau...
Dari pagi aku jadi penyambut tetamu..terasa la gastrik menusuk kat perut sbb makan lambat sikit drpd selalu...haha...dlm 2 jam jugak tunggu org dtg...al maklum ler,kota raya ni kan sesak pepagi hari...
Lepas tu..aku pon naik ke tempat event tu nak tgk ler ape yg blh ditolong kan? Tapi sbnrnye aku naik sbb nak rehatkan kaki dan perut yg letih...hahaha...


Nampak muka riang gembira ceria selepas dpt breakfast....muahaha...next,ptg tu plak ade acara org melawat library...Supervisior aku suruh sorang staff ni guide org dr singapore ni lawat library..tapi bila sampai atas,aku lak jadi mangsa..yg kat kaunter pun semua tuju aku suh lyn sbb kena kecek omputih...haih,dah ler dahaga air bebenor time tu..tapi rela kan diri jgak ler....
 Ade nampak cam tgh dating x?hehehe...yg lain lambat follow...mungkin dorang pon impress tgk library ktorang yang guna structure from singapore kot...hahaha
 Sambil pusing tu,ade fotografer rela diri tangkapkan gambar dan jadi bodyguard ktorang...hahaha..thnx akak tudung  hijau yg dduk sblh aku kat gmbar atas tu...hehe
 Macam2 soalan pelik dorang tanye aku mcm ler aku ni staff permenant situ...tapi,aku try ler jawab ape yg aku mampu sampai mulut aku cam KAK JEMAH dah...tgk ler gambr bawah ni...hahahaha...
 Herot KAK JEMAH ni....
 Lastly......
 Finally...muka bahagia nak lepas azab ngan soalan2 cepumas dorang ni...haha
Yg ni nmpk macam seorang kak YONG sdg mengajar anak buah nyer masuk sekolah...
Finally...harini kurang berSELFIE sbb ade ramai fotografer yg rela snap photo aku...gadis2 ayu berbaju hijau...kikiki....thnx pada ABG OLE-OLI sbb snap gmbo ni..nti kitew kenalkan ABG kaunter tu yer kat korang...huhuhu

Wednesday, May 21, 2014

Rewangan di pagi hari

As usual kat opis...pepagi masuk je opis dlm kul 9am camtu supervisor dah panggil sbb nak isi goodies bag utk event dari level 23 bsok...so,aku menurut perintah isi ape yg patut laa...
 Nampak x supervisor kami tu?bersemangat sungguh beliau beserta plastik yg korang suke pijak mase kecik2 dulu lpas tu de bunyi meletop...tipu la sape xpernah wat2 pijak or gelek guna basikal atas plastik tu sbb aku pernah dan suke buat gitu mase kecik2...hehehehe... Yg ktorang tu plak dah macam MEREWANG kenduri lak...for those yg xpenah dgr,merewang tu adalah kerja kenduri kawen..ala2 preparation gitu...tp yg ni wat utk event bkn utk mkn nasi myk....hehe..oh yer,gambo ni disnap curi oleh tuan punyer aipong 5s...yg xde dlm gmbr ats ni tapi hintnyer dia pakai SPEK MATA dlm gmbr di meja subway dan bz ngan hp dia...haha
 Yg ni masa REHEARSAL kununyer...tapi macam lebih pada berSELFIE jer...hahahaha...
 Lagi saje nak kasi korang muntah tgk aku berselfie....thanx laa pada supervisor berspek kat bwh ni sbb kasi pinjam hp 5s dia berselfie dan memenuhkan memory hp BARU dia...
 Ni time lunch...kemain sampai ke area Maju Junction kaw...kelas x kami jah??
Yg ni mmg muka kelaparan dan bersemangat dapat mkn....dok subway,mkn mcd...rmai sgt org kat mcd tu..abg SUBWAY tq yer kasi tumpang akak2 yg tapau mcd tu except me & akak yg pkai spek tu..xpela..kami pon ade beli subway kan td?hehe...

Last sekali, mak buyong yg excited mkn fries tu teringin nak SENGKUANG CALIT kat situ..so,ktorg pon teman dia beli...


Stall ni ade kat dlm bangunan tu jgak..mengadap mcd dan subway..kiosk kecik...mmg bersih dan teliti cara dia wat..sepotong RM2....siap ade polisterin ngan plastik lagi nk alas sengkuang calit ni taw....huhu...

Tuesday, May 20, 2014

Terbang tinggi tanpa sayap

Korang nampak tak meja ngan kerusi kosong tu? Harini aku ade interview laa...kat Subang as Stewardess  eh...bkn..telefonis yg suke gayut ngan customers aka contact centre agent..btw,dulu aku pernah keje as customer service executive lepas hbis diploma dulu..so ni based experience punya job..aku saje gatal miang pegi hantar resume kat MAS AIRLINES punyer booth mase dorg dtg kat tempat aku praktikal skrg ni sbb dorg wat job career fair utk students tempat aku praktikal nih..but,da rezeki dorang panggil aku dtg interview yg start dari pagi smpai ptg..dah macam opis hour gak laa ktorang ni dtg interview..ade lah dalam 9 org yg dtg...memula semua control ayu,macho,cun belaka...tapi bila dah sembang...perghhhh,riuh sampai dgr kat luar bilik atas ni taw...hahahaha...sbb semua dari different background dan ages..
Masa jawab test,ohh lupa mention,interview pagi is written,compentency test...ade oral jgak ler..cara nak sebut sebijik sepatah perkataan dlm skrip text dorang bag..lepas tu kena baca 1 article yg simple tetapi panel akan tanye soalan berkaitan article tu dan kita kena jawab ape yg terlintas dlm idea kite..kira,spontaneous laa tu...
Ok,sblm kami berORAL test ngan panels,ktorang ade written test dulu..memasing pening jwab..siap ade m3 lagi taw..aku ni  dah ler kantoi sikit bab m3...zaman spm dulu addm3 mmg hancus lebur..tapi m3 modern aku dpt ler A2...kira bijak sikit laa...kikiki...
Mujur ade org sebelah aku ni..lau x,ak pon agak fail geografi nih..kekekeke....korang tgk laa soalan MAS ni kasi ktorang jwb...



Haa,amacam? Rerase korang leh x jawab soalan ni?oopppsss,harap panel interview aku td xcari (tak GOOGLE) blog aku ni sbb I did mention him about my blog...hahahaha..dia ngan excited tanye ape name link blog aku tu...muahaha....sowi la En. Hxxxxx yer..
Ok,yg ni plak group menceceh ktorang...
Yg tukang selfiekan hp aku tu Arfah (Pahang),Speky tu Dilah(Keramat),Tiqah(rase btul ejaan name dia ni,from Setiawangsa kot).Azra(PJ),Elridhwah(short for El,not EL ok...sblh aku tuh dari Sepang)...so mostly dorang ni ade basic bekerja sblm ni...ak respect ngan dorang ni sbb ade yg dtg dr jauh sampai xtdo lagi sbb bru habis night shiff dtg utk interview ni...
So lepas ktorang mkn n lepak kat skypark terminal subang tu,ktorang pi surau..dlm kul 12 dah dok dlm surau sbb xtaw nak merayau ke mane lagi...btw...jeng jeng jeng..harini ade kuliah zohor..bagus x MAS AIRLINES ni provide kuliah everyweek utk staffs dorang? Emmmm,quite impressive kan kengkawan?Ustaz dia sgt kelakar dan aku tergelak dgr dia punya ceramah..."Ade imam yg solat sunat dan imam tak wat solat sunat dlm 1 taman ni,so makmum2 masjid pon gelar Ustaz Sunat dan Ustaz Tak Sunat"...macam2 laa ceramah ustaz ni tapi aku tgk xsume makcik2 staff sini gelak..mgkin cara ustaz tu suara dia mendatar jer so org xperasan dia wat lawak kot...

Aku duduk direct mengadap ustaz tu,so sambil tu aku snap gambo ustaz ni..maaf lah yer ustaz...
Lastly,my own selfie...muahahaha..mane sah QUEEN selfie xsnap gmbo...hehe
OK,if ade rezeki,xke mana..kan?Kita dah usaha,skrg kena doa dan bertawakal...oh ya,mase ni aku sorang jer yg baru sampai kat bilik tu..so,ak sempat laa snap ape yg patut sambil feeling AWAN DANIA gitew...huhu