mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Monday, May 26, 2014

Bila merayau berdua

Sabtu pagi aku ngan mak aku pi servis kete..mula2 ajak ayah aku, dia xmau sbb mengantuk lagi..xpuas tido...tapi ngan kuasa bulan mak aku dan aku akhirnya berjaya ajak ayah aku ikut same...lepas servis, ayah aku nak balik umah sbb nk qadar tido dia...hehe...
So mak aku cakap, nak pegi cuci kereta kat Kg Baru (see,even aku cuti pon aku still masuk KL lalu opis aku praktikal skrg ni)..lepas cuci kereta comey2, aku ajak mak aku pegi makan kat Yong Tau Fu Kg Pandan, dkat ngan IKM Kg Pandan..btw,kdai mkn ni tutup ari JUMAAT shj...so hari lain korang blh dtg..slain yong taufu,ade jgak mee rebus dan mee sup..tapi aku suke yong taufu sbb murah dan sedap..

Ramai kan org beratur?sbb kedai ni wat self service..bkn selfie...hehe...
Yg ni mknan aku ngan mak aku...total yong taufu RM16 dia akan tulis di tepi pinggan besau tu...kuah pun leh mintak sup atau sos..air tu air nyior (kelapa) RM 3.50 segelas besar...so mmg puas la mkn dan minum...tetiba bila nak balik tu,aku stop kat Petronas sbb mak aku nk ke tandas,ayah aku call tanye kat mane..then bila dia taw ktorang kt sne,dia kirim Yong taufu nak RM10...ikut suke la nak pilih apa..ok,aku pon u-turn secara drastik then pg balik kdai mkn tu..hahaha..bila smpai,makin ramai yg dtg beratur...lepas dah beli,ktorang pon balik umah sbb hujan renyai dan agak banjir jugak ler...

Tamat kisah hari SABTU...

Hari Ahad tu pun aku ngan mak aku pegi servis kete jugak..hahahaha...lps tu, ayah aku dtg jgak ke tmpt servis kete tu..then ktorang pegi lunch sesame kt Selayang Mall..melantak MCD ko...hehe..aku pon order la bkn2 sbb lapor...ak punyer jer ayam spicy mcd, mcdeluxe, apple pie ngan onion ring..hamek ko..knyg sampai ptg..haha...
Then ayah aku ckp nak balik tdo...then ktorang pon anta ayah aku balik...mak aku ajak pg NSK sbb nak beli brg umah..tp sblm tu ktorang pi cuci kete lak...ke Kg Baru jgak..so aku ngan KL ni mmg kamceng BFFF la kira..haha...
Pg NSK hajat nk beli sabun basuh baju ngan lauk nk msak..tapi sekali terngidam lak Choco OAT...hehe..ape lg lepas hbs je beli brg umah, ktorang serbu kdai jajan kt luar NSK...ade adik tu ckp Choco Oat da hbs la kak..tapi akak nk cri brape paket?aku pon kate nak 2 paket..hehe..dia ckp smlm sy ade simpan utk cikgu sy tp dia xjadi amik sbb da balik kg dulu..so sy jual kt akak jela..Alhamdulilah..rezeki aku jugak..haha...so,dpt ler 2 bundut...hehe..tgk muka bahagia aku kat bwh ni....
 Muka org da lemau dpt choco oat...haha
Tapi sebenarnye mak aku yg lebih excited dpt mkn..tgk ler,xsempat nak balik umah,depan kedai jajan tu jugak ktorang rasmi choco oat ni..kikiki...

No comments:

Post a Comment