mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Tuesday, May 20, 2014

Terbang tinggi tanpa sayap

Korang nampak tak meja ngan kerusi kosong tu? Harini aku ade interview laa...kat Subang as Stewardess  eh...bkn..telefonis yg suke gayut ngan customers aka contact centre agent..btw,dulu aku pernah keje as customer service executive lepas hbis diploma dulu..so ni based experience punya job..aku saje gatal miang pegi hantar resume kat MAS AIRLINES punyer booth mase dorg dtg kat tempat aku praktikal skrg ni sbb dorg wat job career fair utk students tempat aku praktikal nih..but,da rezeki dorang panggil aku dtg interview yg start dari pagi smpai ptg..dah macam opis hour gak laa ktorang ni dtg interview..ade lah dalam 9 org yg dtg...memula semua control ayu,macho,cun belaka...tapi bila dah sembang...perghhhh,riuh sampai dgr kat luar bilik atas ni taw...hahahaha...sbb semua dari different background dan ages..
Masa jawab test,ohh lupa mention,interview pagi is written,compentency test...ade oral jgak ler..cara nak sebut sebijik sepatah perkataan dlm skrip text dorang bag..lepas tu kena baca 1 article yg simple tetapi panel akan tanye soalan berkaitan article tu dan kita kena jawab ape yg terlintas dlm idea kite..kira,spontaneous laa tu...
Ok,sblm kami berORAL test ngan panels,ktorang ade written test dulu..memasing pening jwab..siap ade m3 lagi taw..aku ni  dah ler kantoi sikit bab m3...zaman spm dulu addm3 mmg hancus lebur..tapi m3 modern aku dpt ler A2...kira bijak sikit laa...kikiki...
Mujur ade org sebelah aku ni..lau x,ak pon agak fail geografi nih..kekekeke....korang tgk laa soalan MAS ni kasi ktorang jwb...



Haa,amacam? Rerase korang leh x jawab soalan ni?oopppsss,harap panel interview aku td xcari (tak GOOGLE) blog aku ni sbb I did mention him about my blog...hahahaha..dia ngan excited tanye ape name link blog aku tu...muahaha....sowi la En. Hxxxxx yer..
Ok,yg ni plak group menceceh ktorang...
Yg tukang selfiekan hp aku tu Arfah (Pahang),Speky tu Dilah(Keramat),Tiqah(rase btul ejaan name dia ni,from Setiawangsa kot).Azra(PJ),Elridhwah(short for El,not EL ok...sblh aku tuh dari Sepang)...so mostly dorang ni ade basic bekerja sblm ni...ak respect ngan dorang ni sbb ade yg dtg dr jauh sampai xtdo lagi sbb bru habis night shiff dtg utk interview ni...
So lepas ktorang mkn n lepak kat skypark terminal subang tu,ktorang pi surau..dlm kul 12 dah dok dlm surau sbb xtaw nak merayau ke mane lagi...btw...jeng jeng jeng..harini ade kuliah zohor..bagus x MAS AIRLINES ni provide kuliah everyweek utk staffs dorang? Emmmm,quite impressive kan kengkawan?Ustaz dia sgt kelakar dan aku tergelak dgr dia punya ceramah..."Ade imam yg solat sunat dan imam tak wat solat sunat dlm 1 taman ni,so makmum2 masjid pon gelar Ustaz Sunat dan Ustaz Tak Sunat"...macam2 laa ceramah ustaz ni tapi aku tgk xsume makcik2 staff sini gelak..mgkin cara ustaz tu suara dia mendatar jer so org xperasan dia wat lawak kot...

Aku duduk direct mengadap ustaz tu,so sambil tu aku snap gambo ustaz ni..maaf lah yer ustaz...
Lastly,my own selfie...muahahaha..mane sah QUEEN selfie xsnap gmbo...hehe
OK,if ade rezeki,xke mana..kan?Kita dah usaha,skrg kena doa dan bertawakal...oh ya,mase ni aku sorang jer yg baru sampai kat bilik tu..so,ak sempat laa snap ape yg patut sambil feeling AWAN DANIA gitew...huhu

1 comment:

  1. Hai adda~ kite el :) search kat google nama sendiri terjumpa pulak blog adda ni ^__^ Kalau gi klia jenguk2 la kite kat ticket kaunter ye~

    ReplyDelete