mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Sunday, June 22, 2014

Semalam dan kelmarin

Lame bebeno tak hapdet..bz sikit..lagi pon mood agak terganggu skrg ni...
Salahkan emosi..hahahaha...
Sebenarnye bz mrayap...lgpon agak kurang sihat minggu lepas..
Sabtu nyer aku pegi kenduri org..sbb dah lapar...xde lauk nak mkn,so kite pi serbu kenduri..hehehe..sgt menipu lau korang tak wat cmtu...lgpon org da jemput...kami sekeluarga pon hadirkan diri...even ayah aku memula kate xmau join...ngantuk sbb baru balik keje..hehe...tapi after sejam,dia bgun tdor suh kami bersiap...so here is kenduri time...
 Aku dah sudah makan...sopan taw aku mkn..nasi sesenduk je...pdhal sblm pi kenduri dah knyg mkn mcm2...hehehe...ayah aku lom hbs mkn,tapi anak dia dah sibuk selfiekan diri...
Which part of us yang serupa tapi xsama? De org kata hidung..hehehe...tapi pada aku, aku inherit from both of them...well, mata, kening, bibir, telinga (anak ayah)..erm..tang mak ikut kuku, kulit ngan jantina kot..well,segala keturunan kan mmg lebih pada bapa sbb da tertulis dalam kitab...
Yg ni YB Kampung melawat kenduri...hehehe...dan dah malas nak lyn anak dia selfie sbb lauk kt pinggan tu penuh lg...haha..Oh ya, abaikan shawl aku yg senget tu..aku mmg cmtu..sape suh ko pkai shawl ngan satu peniti ngan satu pin...
 Ptg tu lepas ayah aku balik umah,tidor..ak ngan mak ak lak mrayau...ha,ni kedai RSMY roti cheese naan yg sdap kat medan tuanku..see, aku jadi stylist mak aku...oh,shawl tu senget jgak sbb aku pnye cara mmg selekeh..maaf la mak..nti mak pi kursus kt Melaka lusa, pandai2 mak ler melilit shawl...
Tapi yg ni xhbs mkn...mnum air je hbs..then mlm tu aku sakit perut sbb mkn byk cheese...adoi...seksa taw...
Ptg Ahad tu lak ktorang kuar mrayap...pi mkn kt yong tau fu Kg Pandan yg femes tu...ade kwn2 aku ckp YONG TAUFU AKAK SIHAT sbb akak2 tokey ni sihat2 sungguh...hehehehe...as usual,typical malay food,nasi lemak...hehehehe...btw ak mmg lapo..seharian xmkn dr bgun tdo..ptg bru jmpe mknan..so,yong taufu ktorang je RM21..haha...air 2 gelas...mmg mencekik...Oh ye,bkn xmasak tapi semua malas nak kuar pi beli lauk..hahaha..so,bgun tdo masak megi je..ptg bru kuar..haha
Dah makan,aku ajak pi lyn movie BLENDED kat KL Festival City, Danau Kota...Adam Sandler ngan Drew Barrymore..mmg best la movie Adam Sandler ni sbb it's reality going on in our daily life..

Monday, June 9, 2014

Last Saturday Noon

Ingat x aritu ade orang ajak pegi makan Sushi King kat Mid Valley sblm aku nak habis praktikal??
So last Saturday is our date..hehe..memula nak pegi berlima tapi lastly 3 org je yg join including me...
So here is our lepak...ade yg jadi DRIFTER okay...
Aku naik KTM jer pi Mid Valley,so here is our 1st selfie ngan monopod kuning...sgt cantik monopod dia...kantoi lak handle tu terselit...


Dgan yakin aku menggunakan monopod ni di tgh2 barisan sblm masuk ke sushi king...hehehehe...
Semakin mahir menggunakan monopod org..haha
 Senget sikit tapi still monopod
Sebelum makan selfie dulu...ade org ckp..Hati hati jgn sampai tersodok sushi train tu..hehe
Ni selfie candid..hehe...
Comel dia sumbat sushi sampai tgolek atas meja..hehe..cean EBI FRY tu...
 Sempat lagi bergosip...hehehe
Yg ni ade 3 orang..sorang lagi tu akak terinterframe..haha
 Tgk,Shell dtg kat mid suh ktorang jd drifter...


Amaran : Jgn tiru cara kami drift yer...oh ye,kena beat masa dia bagi...1m50s...tapi ktorang pnye masa 2m20s..so rezeki kami dpt kotak tisu shell ngan vocer RM20.
 Sebelum balik ktorang share Baskin Robbin...hehe...selfie ngan monopod lagi
 Ni bkn monopod...
Dah kenyang..moh balik umah...next time kite lepak lagi...sob sob sob..tunggu elaun yer...





Thursday, June 5, 2014

Korang semua ingat tak benda2 ni?

Pagi ni aku nak tunjuk kat adik2 zaman milennium (lahir tahun 2000) ke atas...mainan ni mostly aku ada sebab ayah ngan mak aku mmg suka belikan aku mainan...tapi bukan BARBIE DOLL ye...aku xpenah ada dalam sejarah mainan cenggitu..well,nak wat cemana...ayah aku suka bagi aku mainan mencabar...hehe...

 Yg ni aku tipu jer...mak ayah aku xpenah bagi main tapi aku selalu beli lepas balik sekolah agama...hehe..tiup belon dan bau busuk...
 Yg ni aku ade byk kat umah dolu2 sbb button tu selalu kemek ke dalam..ganas sungguh..hehe..
 Dam ulor namenyer....selalu main ngan fmly aku..
 Yg ni aku main kat sekolah ngan kawan2...haha...
 Ni selalu bw lepas hbs periksa akhir tahun...kat sekolah kebangsaan main,kat sekolah agama pon main jgak...
 Yg ni mmg aku suka main..tapi ngn bdk2 laki la..bdk2 prempuan kelas aku dulu xminat lyn..aku je slalu lyn main ni...
 Yg ni plastik wrap..hehe..aku suke pijak nti bunyi pop pop...hehe..bila da hbis pijak, cari yg belum pecah lagi...
 Basikal lipat ni dulu aku ada sampai skrg...aku guna ke sekolah dulu...bila ayah aku amik balik kat sekolah,sng nak lipat masuk dlm kereta...
 Yg atas ni track remote car...kan aku ckp aku xde mainan gegirl gegirlsss ni...yg ni kena ada ksbran tinggi nak psg..dan tentuler bkn aku yg pasang..paksu aku yg pasangkan..hehe...
 Jam tgn ni mak aku belikan masa umur aku 4 tahun..tapi aku rasa jam tgn ni dah hilang skrg ni...xtaw ler ke mana cicir...
 Yg ni aku selalu main kat taman tasik titiwangsa..ayah aku selalu bawa aku pi sane dulu...aku belajar sndri guna benda ni..
 Lego ni exactly macam aku ada..sampai skrg pon elok lagi kt umah aku...mak aku selalu belikan aku mainan lego ni sbb zaman tu mana ada IPAD,TABLET,SMARTPHONES cam skrg ni...so,zaman dulu lagi kreatif ye dak?
Ni ler rupa track remote kereta aku tu dulu..oh yer,yg ni pon masih ada lagi ye aku simpan...elok lagi dlm kotak...btw,kena gune electric power utk hidupkan mainan ni..so kena ade supervised by adult yer..hehe
Yg ni aku main kat KLCC...mmg cam beruk ler aku masa kecik2 dulu..panjat sane,panjat sini...oh yer,aku xmcam gegirl je mse kecik2...hehe...aku selalu pakai seluar jean ngan jersey je dulu...gaun2 ni aku pakai bila pegi kenduri kendara je..hahaha..even aku pegi holiday trip pon aku pkai shorts mcm bdk laki...nak wat cemana..ayah ngan mak aku besarkan aku mcm bdk laki..
 Oh yg ni jutaria..ala2 saidina gak tapi yg ni murah sgt..hehehe...aku main kat sekolah je..mak ayah aku marah lau aku main benda ni sbb cam berjudi katanya...tapi mase tu kite budak2 lagi so lantak ler..aku main jgak kt sekolah...
 Donkey!! Sape dapat kad tu kita panggil dia DONKEY BONGOK...hahaha..aku rasa mainan ni gangguan emosi kanak2...tapi best kan?hehe
 Yg ni mainan mintak2 ahli keluarga kat org lain..
 Yg snap ni kena rebut kad..hehe..
 Aku plg suke main tanah liat ni...dan of course mak aku mengamuk sbb kena kemas balik lpas dah besepah...hehe
 Dulu aku main patung kertas ni...hehe...tukar kan baju model tu ngan pakaian lain...kena beli buku dia...
 Yg ni aku main masa rehat kat sekolah...ting ting nama mainan ni
 Yg ni ktorang selalu main..syarat dia masa angkat lidi ni xleh gerakkan lidi yg lain..lau gerak kena kasi can org lain lak...
 Benda ni dulu aku main sbb aku suke tgk warna warni gelung ni...
Cerita ni pon aku layan jgak dulu....
 Ingat lagi x cerita ni?aku suka tgk..kat NTV7 dulu..setiap Sabtu..hehe..sanggup bangun awal pagi..
 Cerita ni kisah bdk perempuan ni blh jd LIQUID...aku tgk kat Astro Hallmark dulu...
 Cerita ni aku suke tgk...sabrina ade kucing name Saleem yg blh bcakap..hehe
 Group ni lau korang xkenal mmg korang dok dalam balang la tu...paling famous okay ngan lagu IN THE END..oh ye,aku hafal semua lagu dorang ni dulu..hehe
So ni memories aku sikit2..tapi ade byk lagi mainan yg aku ada...kebanyakannyer semua elok lagi...hehe...