mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Thursday, June 5, 2014

Korang semua ingat tak benda2 ni?

Pagi ni aku nak tunjuk kat adik2 zaman milennium (lahir tahun 2000) ke atas...mainan ni mostly aku ada sebab ayah ngan mak aku mmg suka belikan aku mainan...tapi bukan BARBIE DOLL ye...aku xpenah ada dalam sejarah mainan cenggitu..well,nak wat cemana...ayah aku suka bagi aku mainan mencabar...hehe...

 Yg ni aku tipu jer...mak ayah aku xpenah bagi main tapi aku selalu beli lepas balik sekolah agama...hehe..tiup belon dan bau busuk...
 Yg ni aku ade byk kat umah dolu2 sbb button tu selalu kemek ke dalam..ganas sungguh..hehe..
 Dam ulor namenyer....selalu main ngan fmly aku..
 Yg ni aku main kat sekolah ngan kawan2...haha...
 Ni selalu bw lepas hbs periksa akhir tahun...kat sekolah kebangsaan main,kat sekolah agama pon main jgak...
 Yg ni mmg aku suka main..tapi ngn bdk2 laki la..bdk2 prempuan kelas aku dulu xminat lyn..aku je slalu lyn main ni...
 Yg ni plastik wrap..hehe..aku suke pijak nti bunyi pop pop...hehe..bila da hbis pijak, cari yg belum pecah lagi...
 Basikal lipat ni dulu aku ada sampai skrg...aku guna ke sekolah dulu...bila ayah aku amik balik kat sekolah,sng nak lipat masuk dlm kereta...
 Yg atas ni track remote car...kan aku ckp aku xde mainan gegirl gegirlsss ni...yg ni kena ada ksbran tinggi nak psg..dan tentuler bkn aku yg pasang..paksu aku yg pasangkan..hehe...
 Jam tgn ni mak aku belikan masa umur aku 4 tahun..tapi aku rasa jam tgn ni dah hilang skrg ni...xtaw ler ke mana cicir...
 Yg ni aku selalu main kat taman tasik titiwangsa..ayah aku selalu bawa aku pi sane dulu...aku belajar sndri guna benda ni..
 Lego ni exactly macam aku ada..sampai skrg pon elok lagi kt umah aku...mak aku selalu belikan aku mainan lego ni sbb zaman tu mana ada IPAD,TABLET,SMARTPHONES cam skrg ni...so,zaman dulu lagi kreatif ye dak?
Ni ler rupa track remote kereta aku tu dulu..oh yer,yg ni pon masih ada lagi ye aku simpan...elok lagi dlm kotak...btw,kena gune electric power utk hidupkan mainan ni..so kena ade supervised by adult yer..hehe
Yg ni aku main kat KLCC...mmg cam beruk ler aku masa kecik2 dulu..panjat sane,panjat sini...oh yer,aku xmcam gegirl je mse kecik2...hehe...aku selalu pakai seluar jean ngan jersey je dulu...gaun2 ni aku pakai bila pegi kenduri kendara je..hahaha..even aku pegi holiday trip pon aku pkai shorts mcm bdk laki...nak wat cemana..ayah ngan mak aku besarkan aku mcm bdk laki..
 Oh yg ni jutaria..ala2 saidina gak tapi yg ni murah sgt..hehehe...aku main kat sekolah je..mak ayah aku marah lau aku main benda ni sbb cam berjudi katanya...tapi mase tu kite budak2 lagi so lantak ler..aku main jgak kt sekolah...
 Donkey!! Sape dapat kad tu kita panggil dia DONKEY BONGOK...hahaha..aku rasa mainan ni gangguan emosi kanak2...tapi best kan?hehe
 Yg ni mainan mintak2 ahli keluarga kat org lain..
 Yg snap ni kena rebut kad..hehe..
 Aku plg suke main tanah liat ni...dan of course mak aku mengamuk sbb kena kemas balik lpas dah besepah...hehe
 Dulu aku main patung kertas ni...hehe...tukar kan baju model tu ngan pakaian lain...kena beli buku dia...
 Yg ni aku main masa rehat kat sekolah...ting ting nama mainan ni
 Yg ni ktorang selalu main..syarat dia masa angkat lidi ni xleh gerakkan lidi yg lain..lau gerak kena kasi can org lain lak...
 Benda ni dulu aku main sbb aku suke tgk warna warni gelung ni...
Cerita ni pon aku layan jgak dulu....
 Ingat lagi x cerita ni?aku suka tgk..kat NTV7 dulu..setiap Sabtu..hehe..sanggup bangun awal pagi..
 Cerita ni kisah bdk perempuan ni blh jd LIQUID...aku tgk kat Astro Hallmark dulu...
 Cerita ni aku suke tgk...sabrina ade kucing name Saleem yg blh bcakap..hehe
 Group ni lau korang xkenal mmg korang dok dalam balang la tu...paling famous okay ngan lagu IN THE END..oh ye,aku hafal semua lagu dorang ni dulu..hehe
So ni memories aku sikit2..tapi ade byk lagi mainan yg aku ada...kebanyakannyer semua elok lagi...hehe...

No comments:

Post a Comment