mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Sunday, June 22, 2014

Semalam dan kelmarin

Lame bebeno tak hapdet..bz sikit..lagi pon mood agak terganggu skrg ni...
Salahkan emosi..hahahaha...
Sebenarnye bz mrayap...lgpon agak kurang sihat minggu lepas..
Sabtu nyer aku pegi kenduri org..sbb dah lapar...xde lauk nak mkn,so kite pi serbu kenduri..hehehe..sgt menipu lau korang tak wat cmtu...lgpon org da jemput...kami sekeluarga pon hadirkan diri...even ayah aku memula kate xmau join...ngantuk sbb baru balik keje..hehe...tapi after sejam,dia bgun tdor suh kami bersiap...so here is kenduri time...
 Aku dah sudah makan...sopan taw aku mkn..nasi sesenduk je...pdhal sblm pi kenduri dah knyg mkn mcm2...hehehe...ayah aku lom hbs mkn,tapi anak dia dah sibuk selfiekan diri...
Which part of us yang serupa tapi xsama? De org kata hidung..hehehe...tapi pada aku, aku inherit from both of them...well, mata, kening, bibir, telinga (anak ayah)..erm..tang mak ikut kuku, kulit ngan jantina kot..well,segala keturunan kan mmg lebih pada bapa sbb da tertulis dalam kitab...
Yg ni YB Kampung melawat kenduri...hehehe...dan dah malas nak lyn anak dia selfie sbb lauk kt pinggan tu penuh lg...haha..Oh ya, abaikan shawl aku yg senget tu..aku mmg cmtu..sape suh ko pkai shawl ngan satu peniti ngan satu pin...
 Ptg tu lepas ayah aku balik umah,tidor..ak ngan mak ak lak mrayau...ha,ni kedai RSMY roti cheese naan yg sdap kat medan tuanku..see, aku jadi stylist mak aku...oh,shawl tu senget jgak sbb aku pnye cara mmg selekeh..maaf la mak..nti mak pi kursus kt Melaka lusa, pandai2 mak ler melilit shawl...
Tapi yg ni xhbs mkn...mnum air je hbs..then mlm tu aku sakit perut sbb mkn byk cheese...adoi...seksa taw...
Ptg Ahad tu lak ktorang kuar mrayap...pi mkn kt yong tau fu Kg Pandan yg femes tu...ade kwn2 aku ckp YONG TAUFU AKAK SIHAT sbb akak2 tokey ni sihat2 sungguh...hehehehe...as usual,typical malay food,nasi lemak...hehehehe...btw ak mmg lapo..seharian xmkn dr bgun tdo..ptg bru jmpe mknan..so,yong taufu ktorang je RM21..haha...air 2 gelas...mmg mencekik...Oh ye,bkn xmasak tapi semua malas nak kuar pi beli lauk..hahaha..so,bgun tdo masak megi je..ptg bru kuar..haha
Dah makan,aku ajak pi lyn movie BLENDED kat KL Festival City, Danau Kota...Adam Sandler ngan Drew Barrymore..mmg best la movie Adam Sandler ni sbb it's reality going on in our daily life..

No comments:

Post a Comment