mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Monday, July 21, 2014

Review untuk moreh

Sempena bulan Ramadan yang da nak habis ni, aku nak share ngan korang satu tempat makan sedap. Sape suke SATE? Dah muka jangan excited sangat...aku memang suke makan sate tapi sate ayam jer..don't know why but its most my favourite even I love to eat beef. Tapi untuk sate,aku lebih suka makan daging ayam dari daging lembu. Oh ye, sebenarnya ada 2 tempat sate yang aku suke pergi makan,iaitu di Greenwood, Gombak dan nama kedai tu Satay Wak..sebelah ngan Nasi Lemak Ujang yang maha sedap di malam hari. Lokasi dia dekat dengan stesen bas ke Pantai Timur,dekat ngan kaunter jual tiker ke Pantai Timur. Lagi satu tempat di Kg Baru dekat depan masjid Kg Baru, sebaris dengan Guardian Pharmacy Kg Baru. Nama kedai dia sate padang kot..xsure la,nanti kite kasi taw ngan kome yer lau da tgk name kedai tu,sebab selalu serbu masuk je..hahaha





Nampak tak muka excited terserlah di situ? Oh ya, meet my friend, cik Adila..mase ni 2nd time ktorang pegi moreh..tu kuah padang namanyer..sate dia pon murah dan sedap...5 cucuk baru RM4.00..murah kan?gemuk dan gebu sate tu..tp bertambah gebu la kami di bulan puasa ni..ohmy,kunun nak reduce weight bulan puasa ni tapi makin berselera.. Dan ya, masa 1st time pegi kedai ni,xsempat nak snap photo sbb kedai ni da nak tutup dan aku makan soto dia mmg sedap sgt..so, lau korang dtg Kg Baru,Kuala Lumpur boleh la try mkn kat sini,buka sampai 1.00 pagi..tapi lau korang da dekat 1pagi korg redo la ape yg masih berbaki..haha..

Lagi satu punya Satay Wak ni aku dah tak taw ke mana gambonye sebab dah selalu sgt pegi so kurang excited...hahaha..btw,mlm tadi aku baru pergi moreh kt situ ngan fmly ak...hehehe...

Saturday, July 19, 2014

Seminggu merempat dekat RUMAH ORANG...SOB SOB SOB

Korang tahu kan aku kena siapkan research, report semua..so yes, aku ade cakap aku tumpang umah kwn kan?so uma tu uma sewa utk students UITM Shah Alam..yer,geng aku mmg ramai merantau ke KL..so,aku pon tumpang umah dorang..lagipon lau ak dok uma sndr,nanti mst mak ak tanye "Bila nak siapkan research ngan report tu?" or Ayah aku plak cakap "Bila nak habiskan keje tu semua?Awk tak risau ke?" Skema cenggitu la ayat dialog mak ayah aku nti..lgpon mmg aku xkan sentuh keje2 tu sbb dok umah hari2 mrayau atau pon tido dan tido serta tido lagi...hehe... Tapi bila aku dok uma sewa tu lame sgt mak ak call cakap "Dah macam takde umah sendiri dan mak ayah dah ke asyik dok umah orang?" oh,sedih taw mak sendiri ckp mcmtu kat anak kesygn dia ni...pdhal keje tak siap lagi..so,mmg la kena merempat sane sini...tapi meanwhile,ak pon bkn robot yg berteleku depan lappy wat keje with no life..Kemon lar...i'm only HUMAN yg nak jugak merayau, beronggeng, berjimba, berhoyeh, berjoli...
 This is Laman Seni Seksyen 7..oh,if korang perasan, byk kali aku dtg berphotoshoot kt sini..xkira siang dan mlm..cuma outfit je different..haha..
 Yg ni mlm la...kunun tgh busking kt tpi jln..tpi lagi sekali ak pg,kerusi tu tinggal seketul je..haha..ganas tol visitors ni berphotoshoot ye?
 Tandas oooo tandas...
 Actually ni semua art dari students UITM kos ID (Interior Design)..byk seni dorang ni..even ade gambar yg ak dan kwn2 ak tgk xbrape nk paham seninye..mungkin ak dan kwn2 ak kurang berseni...haha..
 Ala-ala garden gitu....kunun tgh bergosip di taman...
 Thanx to photographer freelance yg tlg snap photos kami...btw, thnx Mr Boyfie org sebelah kite tu...
 Ni hari2 sebelum..ktorg bertiga jgak ngn monopod..hehe
This one posing ngn lipas dan tikus...ewwwww...tapi tahan sbb nak gmbo jgak...

Oh yes,I-CITY lagi...mmg feveret aku lar pi tmpt ni..setiap semester ak dtg sini..dari diploma sampai da habis degree..haih....i-city tiada terpisah...tp kali ni xbrape menarik sbb semua under construction...so, wait n see their progress lepas da hbs reconstruct ye...
Looks like we stay close to the stars...cewah..haha..kemain berpuitis di pagi hari

Thursday, July 17, 2014

Unofficial dah habis

Sebulan ni aku agak bz ngan case study, report praktikal dan sebagainye...oh yer, sebelum ak habis intern, ak ade apply utk sambung ilmu..not in library field (maaflah,saya bukan akak library yg suke cop buku, marah budak2 dalam library SUKE CAKAP standard dialog "diam,shhhhhhh,shhhhhh jgn bising dik").
Hopefully ade laa rezeki aku dalam bidang yg aku apply (menyimpang jauh dari ape yg aku dah belajar dari diploma hingga degree nih) iaitu MBA..yup,MBA..aku pon xpasti knape aku pilih bidang ni...let me see,erm...SUPERVISOR influence maybe? sbb mase aku tengah nak isi course dlm website tu, ade org bisik sebelah aku camni "Adda, pilih la MBA,senang nak habiskan study"..oh,org tu ialah awek cun yg pkai spek if korang recall balik dlm blog ak,ade sorang je CHARACTER yg berspek...so, sehari after habis intern, ak kena drift ke Shah Alam, tempat interview utk smbung belaja tu..penatnye jgn kate..mmg exhausted...lgpon awal Ramadan, so agak serabut la life ak mse tu..ngan research xsiap lg (bkn takat xsiap,buat pon idak)..lepas tu report organization lagi xstart...mmg aku ni hdup dgn last minute la..
But, in the end aku berjaya siapkan semua tugasan tu...even ade pembetulan yg MAJOR...haihlaa...
So, seminggu jugak aku berkampung di Shah Alam...mujur ade kawan2 yg supportive kasi tmpt ak merempat, print assignments, consultation...teman berbuka, bersahur...so,thnx pada semua yang da support aku dan kenal aku selama ak jadi student...
So, ni memories terindah dan not the last kot utk masa akan datang...

 This one iftar kat willies Danau Kota...erm...ade org sg pusu, org pantai dalam, org sg buloh, org slyg dan org bentong...
 Yg ni bajet nak iftar kat padang SCM (Setia City Mall), but hujan lak..so iftar padang KFC jela area Setia Alam... Time saho siap ade bekal lagi..mihun gorg..thnx to MAKnyer sbb msak lebih...
 OK, dapat jugak tebus iftar ats PADANG SCM...dan yes,kami propa iftar kat TGIF..haha
 Yg ni ade org paksa kami peluk..kunun akan rindu lau xjumpe lepas ni...oh ye,mmg akan dirindui lau org tu baik kan?
 Yg ni dah lepas melahap..so,sume plate mmg licin bersih hingga tinggal tulang dan habuk je..
 Finally..2 report hardcover yg telah aku hanto kt supervisor..takziah utk beliau,sedara dia meninggal ptg ak anto report tu...
 This photo tells more than what you see...btw,sorry la tuan pnye GO PRO ni sbb kena sabotaj kat situ...
 Ape la motif posing cenggini?nak kate lawak xjugak..nak kate muncung ITIK pon idak jgak...
Ni model-model playground
 Ni model-model akak library meletops gitew...
 Taken kat belakang JAKEL Seksyen 7, Shah Alam..dtg malam xbpe cun sbb byk effect (tikus,kucing dan lipas pon turut interframe)
 TQ my dearest sbb teman dan bagi opinion utk case study aku,etc laaa....
 Yg ni HADEK baru masuk praktikal dari UNISEL..ade lg sorang xsempat nak snap photo berdua...
THIS ONE adalah pro yg menggunakan monopod..hehe..
So thanx pada semua yg ade membantu aku habiskan study ni selain PARENTS aku...syukur,alhamdulilah