mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Monday, July 21, 2014

Review untuk moreh

Sempena bulan Ramadan yang da nak habis ni, aku nak share ngan korang satu tempat makan sedap. Sape suke SATE? Dah muka jangan excited sangat...aku memang suke makan sate tapi sate ayam jer..don't know why but its most my favourite even I love to eat beef. Tapi untuk sate,aku lebih suka makan daging ayam dari daging lembu. Oh ye, sebenarnya ada 2 tempat sate yang aku suke pergi makan,iaitu di Greenwood, Gombak dan nama kedai tu Satay Wak..sebelah ngan Nasi Lemak Ujang yang maha sedap di malam hari. Lokasi dia dekat dengan stesen bas ke Pantai Timur,dekat ngan kaunter jual tiker ke Pantai Timur. Lagi satu tempat di Kg Baru dekat depan masjid Kg Baru, sebaris dengan Guardian Pharmacy Kg Baru. Nama kedai dia sate padang kot..xsure la,nanti kite kasi taw ngan kome yer lau da tgk name kedai tu,sebab selalu serbu masuk je..hahaha





Nampak tak muka excited terserlah di situ? Oh ya, meet my friend, cik Adila..mase ni 2nd time ktorang pegi moreh..tu kuah padang namanyer..sate dia pon murah dan sedap...5 cucuk baru RM4.00..murah kan?gemuk dan gebu sate tu..tp bertambah gebu la kami di bulan puasa ni..ohmy,kunun nak reduce weight bulan puasa ni tapi makin berselera.. Dan ya, masa 1st time pegi kedai ni,xsempat nak snap photo sbb kedai ni da nak tutup dan aku makan soto dia mmg sedap sgt..so, lau korang dtg Kg Baru,Kuala Lumpur boleh la try mkn kat sini,buka sampai 1.00 pagi..tapi lau korang da dekat 1pagi korg redo la ape yg masih berbaki..haha..

Lagi satu punya Satay Wak ni aku dah tak taw ke mana gambonye sebab dah selalu sgt pegi so kurang excited...hahaha..btw,mlm tadi aku baru pergi moreh kt situ ngan fmly ak...hehehe...

No comments:

Post a Comment