mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Saturday, August 2, 2014

Family tak Raye tapi Saya braye

SHR!!!! MZB!!!! nowadays punye akronim...oh my...sgt ringkas...haha...
To all readers SHR & MZB...taun ni kite xraye sgt tapi sakan jugak...
Ni 1st time aku beraya di perantauan..cewah...sbb aku xbalik kg taun ni...parent keje...sob sob sob..sedih kan?so braye depan TV la ngan mak...ayah lak pi keje tngahri,mlm baru balik uma..so xde braye sgt...
Raye pertama tdo bongkang je..bgun tdo je trus makan tgk tv siaran raye...what a pathetic life ko dik non...haha...including my mak pon same...so, aku masak mihun sup daging je utk raye...rendang plak mak ak msak..tu jela..lemang pon ayah aku beli tepi2 jln mane yg dia sempat beli je...
Baju2 raye pon xsempat pakai..sobsobsob lagi...mak ak cakap "Baju2 raye mak taun ni cantik2 awk pilih tapi kite xbalik beraye pon"...xpe mak..next week kite balik kg ye mak..haha..btw parent aku amik cuti pjg mgu depan so mgu depan baru braye kt kg iaitu IPOH,PERAK....
Raye kedua tu ak punye plan nak ke Melaka sbb ade kwn aku bertunang...so kekunun nak beli tiket bas secara terjah sekali sampai TBS aku yg terterjah sbb semua tiket bas ke Melaka sold out..mujur ler parent ak layankan anak dia yg ni yg suke cari pasal ngan wat plan last minute anto ke Melaka umah kwn ak....hahaha..padan muka ko suke sgt last minute punya plan...
So raye aku bermula di Melaka..starting raye ketiga..hehehehe...ok,sila muntah tgk makcik2 joyah,kimah,jemah,jaah,kiah,temah berposing raye sakan...
 Tu ler pengantin nyer..hahaha...if ikut adat negeri ak..sape tgk pengantin kena sedekah duit pd pengantin perempuan tu,tp nowadays mana ade dah tu sume...haha...
 Pengantin ckp xrase berdebar sgt laa...oh ye, tudung pengantin tu weols yg tlg lilit2 kan...mekap lak makcik sedara dia yg wat kan...since ak pon dtg last minit...if not,i'm willing to do your make up dear CIK ATIN...hehehe...
 Time ni xsure la dia berdebar ke idak...haha
 Pengantin kate gambo ni nmpk JEJOYAH sgt...ngn muncung ke sane sni,sume pndg tah ke mane...
 Finally baru proper punye posing..hehehe...oh yer,kumbang tu la memetik bunga yg mekar gitu..hahahaha
 Yg ni kami fefeeling cute meletops smbil bermonopod gitu dlm bilik pengantin..maafkan kami ye pengantin sbb wat onar di bilik anda sampai bsepah2 hantaran dia...hehe
 Debaran pengantin menanti...hehe...dgrnye taun depan bln 3 cmtu kot nak tukar status dr CIK kepada PUAN...
Ni trip beraya lagi...hehe...raye ketiga tu pusing area Alor Gajah saje...adalah dalam 7 or 8 buah umah ktorg pergi beraya...including umah kwn ak tumpang tido tu..hehehe...
 Skema sgt potrait raye ni...
 Yg ni gosip joyah bermula depan kamera
 Dh tgh mlm pon masih braye...xreti balik umah rombongan jejoyah ni....
Habis semua umah orang kami bergambar..live update la kekununyer...hehe...sume makanan dijamu heavy...mmg perut ktorang byk saka...mkn xkenyang2..haha...duit raye pon dpt jgak taw...hehe..thnx Cikgu Syamira....

No comments:

Post a Comment