mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Saturday, September 20, 2014

Kali Pertama Trip 'Cuti Sekolah'

Dari zaman sekolah rendah dan sekolah menengah tak pernah pi holidays masa cuti sekolah sbb PARENT keje...sobsobsob...
Dulu balik cuti dari asrama mesti dok terperuk kat umah tgk tv sampai lebam then kalau kluar ngan parent pon jalan2 makan2 area KL je...
Xde pon berholiday mcm kengkawan sekolah yg lain sampai obersea....hehe
Kekunun nak gi kenduri kt JB tp since sedare dtg dari Perak, ktorang pon plan bw dorg pi tido kat Melaka Bandaraya Bersejarah n jalan2 sambil makan2....kesian mereka...jauh melangkah negeri2 semenanjung ni.... Perak- Selangor- Wilayah Persekututan- Negeri 9- Melaka - Johor.....
Seronok berjalan time school holidays because we can see the environment differ from usual..
1st Day kami (Jumaat yg barakah gitu)
 Orang lain dah stop makan tapi ayah masih menyuap sbb mknan dia lambat dapat.
 Dan yes, kebetulan AKAK kt tgh tu ade kursus kerja kt Melaka, so ktorang wasap2 hello2 ngn dia bw gi mkn lepas dia checkout dr Mahkota Hotel...
Tgk ler, nak start driving pon sempat lagik....hahahaha....tu sume sepupu dan makcik sedare.... Orang laki xramai dlm rombongan ni..mak jer yg xde di tempat kejadian sbb teman AKAK sedare drive.
 Tengok makwe ats ni dah lepas kena mekap,semangat SELFIE sorang2 ngn hp kte...haha
 After magrib dan bermekap sakan ktorang pon nk kluar utk aktiviti malam
 Model tangan dan gigi

 Sbb dah lapar eh dahaga...dpt je pek goodies taming sari terus minum.. AYAH jer xjoin sbb dia hyperphobia - takut akan ketinggian 

 View memalam dari menara tu... Rugi ayah xdapat join ktorang...sbb dia xleh wat aktiviti mcm duduk dalam AISKRIM CONE vuvuzella kat water theme park....
 Sepupu kte dipaksa tangkap gambo akak sedare dia yg  TAK suke posing selfie ni....hahaha...Mak kat blkg tu dok usha barang2 kot..sampai ade tokey kedai panggil kami CIKGU..oh my...terharu digelar CIKGU JOYAH rombongan ke Melaka...hahahaha..terus kami jwb "Eh, tak saya bukan cikgu cekgi" tp tokey tu jwb, "Mane tau rezeki awk jadi mcm tu ke?"...dalam hati "GULP,cikgu?melayan anak2 sedara ngan sepupu2 pun kurang kesabaran ni plak nak melayan anak2 orang seramai 40 orang"
 Lepas naik taming sari, nak pi rivercruise plak
 Barisan CUCU CICIT NEKYANG Opah Mila
 Smbil rivercruise, kite sume telan air masyam masyin tungkik dari sungai...hahahaha...
 Kul 10 baru nak Dinner kat Yong Tau Foo Pulau Gadong
 atas TU pembuka selera jer...
4 mangkok ni baru DINNER namenyer....hahahaha..total ngn air semua RM96.90 tapi yg pi bayo tu sepupu ak yg cun melecun bertudung biru tu,so diskaun 90sen...hihi,,
 Bajet JONKER WALK ni bkak smpai pagi mcm uptown kt KL..skali smpai sane 11.40mlm apek2 amoi2 dah kemas brg2 tolak masuk van dorang...so, kami berempat jln2 nak menurunkan yong tau foo Pulau Gadong tu jer la smbil bergambo kt Taman Bina Badan tu...haha
 I do look alike ghost di tepi tu...yg snap gambo tu diam x mengira timing sblm snap gambo...TETAU jer dah banyak gambo MAK snap dlm diam...hahahahaha
Its a wrap for 1st Day!!!
Malam tu lepas balik homestay, ktorang bertiga gosip girls PILLOW TALK sblm tdo...hahahaha...kol 2.15am baru tido sambil kering tekak sebab SUP yong tau foo tu tertumpah AJINO kot...hahahaha
Tgk budak atas ni...asyik nak selfie jer...pantang tinggal hp merate...menurun perangai AKAK sedare dia ni kot...

No comments:

Post a Comment