mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Wednesday, August 5, 2015

Suka warna warni atau rindu nak mewarna?

Haa korang!!! Selamat ari raye!! Eh da Syawal ke Dopuluh baru mahu update? Yeah...hehe... Sape kat sini suke mewarna tapi malu nak beli buku warna dan pencil warna/krayon sebab tak mau di hina di ejek di caci jadi kanak2? Me too!!! Well dulu ade orang selalu kate mewarna ni untuk kanak2... Eh,hello korang mewarna boleh kurangkan tekanan sbb banyak setiap idea berbeza bila mewarna...bila tengok banyak warna akan merangsang otak ke arah positif aura gitu... Dah macam Pakar Jiwa Motivasi puler... Korang xpayah beli buku lg dah boleh download terus dari Appstore name apps ni ialah Colorfy seronok tau mewarna secara virtual..lepas dah siap warna boleh share... Oh ye template tu free je creator tu buat jadi kita pilih aje yang mane berkenan ade banyak kategori boleh warna...tengok kat bawah ni ialah hasil warna iols...tak cantik tapi memuaskan hari sendiri...

Monday, July 13, 2015

Tak Berkenan Lagi


Sabtu & Ahad semalam iols pi jalan kekunun nak cari kasut raya... Meredah jalan jem gi pwtc ade kl mega fest raya..tapi 1 brg pon tak beli...penat pusing jer...lepas tu buka puasa kat dalam kete sbb semua kedai fullhouse (bajet korea ke guna fullhouse??) hehe... Lepas tu gi makan nasi lemak kat Mali's Corner...
Semalamnya pulak pi Sogo kunun nak tengok apa yang sale...rupanya SEMUA ade sale kecuali nyawa je takder jual sale...haha...lepas tu bukak puasa mase tengah pilih2 handbeg..end up tak beli pape lg...sedih tak dapat pilih pape sbb rambang mata..semua jadi xberkenan puler... So Harini (Isnin) iols berehat je kat rumah sambil layan drama Walking Dead Season 5...
p.s: korang taw tak skrg boleh update blog korang guna apps blogger?pergi bukak playstore/appstore download app blog ni...now iols update blog guna apps ni 
nampak tak muka happy dapat keluar rumah tapi bila sampai xde beli pape barang...jadi tester je...hahahaha

Tuesday, May 5, 2015

Meroyan Di Dapur

Hows your holidays? Menarik? Untunglah makan angin dengan keluarga dan kawan2 merata.. Saya keluar dengan keluarga tercinta gi makan SUSHI FLASH jerr (again? nampak sangat dah kena jampi hembus dek hantu Jepun tu...hahaha..3x seminggu ternak lemak kat situ). Yer, Sabtu lepas pi lagi sane...tapi kali ni Daddy tersyg yang payung iteww...kikiki...
Tengok laah Mommy itew pon minum green tea taw...hehe...bersusun meals ktorang sebab ni makan cover dari Bekpes sampai Lunch gitu...convert jadi BRUNCH dan YEAY!!!! muka dan perut kenyang dengan lipstik masih di bibir....

Cuti 4 hari yang lalu kite bangun tidur, makan, tengok tv, makan, tidur, keluar gi The Strand Mall sebab ade Mini Vendeur Festival pon...tu pun datang hari last...jadi sempat rembat Peel Off Nail Polish...sangat lah murah..2 botol RM9 je...tak tipu okay...murah sangat kan? Ade yang jual RM5/Botol....tapi jenama sama jgak...

Petang Ahad tu tiba-tiba meroyan seorang diri kat dapur buka peti sejuk cari makanan nak buat kuih/pastry/minum petang sebab bosan sangat membongkang membongak kat depan tv..Belek punya belek kitab-kitab...so tadaaaaaaaaa.....ni menu minum petang kitorang di rumah depan tv

Puding Roti in the house!!!! Adun guna mixer je senang sangat lepas tu sumbat semua bahan tu dalam periuk NOXXA untuk dimasak,sangatlah bagus dan berbaloi ada periuk ni okay...15min je dah siap masak..masak nasi pun 7min jer...masak kek boleh, sup daging blh, sup tulang, nasi arab, semua lah serba boleh... Bawah ni rupa periuk NOXXA tu..harga jangan tanya, barang baik, takkan lah beli dengan Sekupang Dua kan?
Ok...bahan-bahan yang diperlukan ialah seperti di bawah..hehehe
Ni lah bahan-bahan untuk membuat roti puding which is KITAB-KITAB rujukan kita untuk membuat pastry/kuih/kek..setakat ni puas hati sangat dengan menu, susunan ayat, sangat mudah difahami dan dibaca...
 Oh ya, buku memasak ni Mommy kite hadiahkan masa 21st bornday kite haritu...tengok ayat dia..very the TOUCHING....petua nak mengorat bakal suami dan bakal mertua ialah MELAWA 10JAM SEHARI DEPAN CERMIN  Eh, memasak ok...sila jangan duduk depan cermin lama-lama...
Ok sekarang mahu mereput depan laptop dengan assigmentsssssss bertimbun bertingkat ni...

Monday, April 27, 2015

AWEK kurang diAJAR

A few months ago masa baru mula belajar ni...ada terlibat dengan satu event ni...WAJIB pergi katanya...jadi kite pun join laa..masa rehat nak makan malam tu, ada seorang AWEK ni datang dari tah mana HALAU kita even kita dah datang awal dan duduk kat kerusi makan tu dulu... Ramai yang nampak muka IOLS berubah air muka dek ayat awek yang kurang diajar ni...tapi takpa...iols ampunkan...apa lah dosa sangat nak himpun dengan 'awek kurang diajar' tu... Terasa juga memula tapi in the end, kehodohan orang tu kite nampak tapi diri kita sendiri belum tentu BAGUS,MULIA, BERHEMAH, BERBUDI,BERSOPAN kan? Jadi iols anggap AWEK tu kurang diajar oleh ibubapa serta guru-guru dan rakan-rakan...

Oh ya, semalam iols sempat gi melantak sushi kat SUSHI FLASH..sangat lah murah serta sedap hokay? Jadi, semalam iols ngedate berdua ngan GF iols... Tapi malam sebelumnya tu, iols pi telan sushi jgak kat Sushi Zanmai di Nu Central...sedap jugak laah...tapi harga ranga Sushi King....tapi kat Zanmai ni xde meja bergerak mcm Sushi King dan Sushi Flash ni....

P.S: Besok lepas habis test2 pagi dan petang nak repeat again boleh? Nafsu SUSHI berleluasa sampaikan ade orang perli Panas Punggug Tu Lau Tak Keluar Rumah...kikiki....

 Atas ni SELPIE dgn SUSHI + meja bergerak berpusing tu kat sushi flash...see bersusun plates tu
 Ni la logo nya..oh alamat kedai ni kat SS15,Subang Jaya, seberang flyover tu je..
Ni Sushi Zanmai di tingkat 5, Nu Central, Bangsar, sebelah KL Central je...sanggup iols redah memalam semata nak melayan mengidam sushi ni taw dak...hehehehe....

Monday, March 30, 2015

Dah KOMA kot ni

Salam korang...mesti ade org bukak kat sini tapi nampak xmenarik bona hidup dia ni...haritu kemain laju update blog..tapi skrg sepi...ntah2 koma dah...tak la koma tapi sakit tu kan penghapus dosa..
Since jadi pelajar sepenuh masa ni tersangat la sibuk...dah join persatuan pelajar lagi la sibuk ngan meeting meeting meeting....dah kalahkan PM/Dato'/Tan Sri dah ni....jadual penuh sesaje... Sem lepas punya result Alhamdulilah sgt sbb iols bkn dari background bisnes tapi sbb ramai kawan2 yg tlg jd result pon Alhamdulilah.. Once again, tq for your support (Parent, Family, Friends, Scandals ooppss...hahahah) Yes, thanx to all of them sbb support iols in terms of money pocket, knowledge, motivational support and also experience. Dulu ramai tanye apesal sambung belajar dan x terus keje bila dah dapat interview dulu? My answer is : My parent nk support study lagipun masih bujang, jadi takde mslh nak belajar fulltime...tapi bila start belajar, asyik pkir knape la ak sambung lagi ye, apesal ak kena belajar benda yang ak xminat da ni which is CALCULATION...Sem ni bertambah lagi subjek mengiranya...iaitu ECONOMIC & FINANCE...oh my...lecturers scarry the merry sgt sem ni...awal sem lagi dah kena AIM dgn beliau sbb suka texting dlm kelas....lps tu iols da bertaubat di dalam kelas beliau tidak akan texting/whatsapping lagi...ngeh ngeh ngeh....


Hahahaha... Last sem, one of my lecturer did ask me why i'm smilling in front of textbook? I replied, I'm not feeling well...padahal hakikatnya iols is TEXTING/WHATSAPPING sambil menjawab soalan yang diajukan oleh lecturer tersebut...muahahahaha... Ampun Maaf Dr. kerana berkelakuan begitu....