mere nam he

mere nam he
Rabiatul Adawiah Roslan

Tuesday, May 5, 2015

Meroyan Di Dapur

Hows your holidays? Menarik? Untunglah makan angin dengan keluarga dan kawan2 merata.. Saya keluar dengan keluarga tercinta gi makan SUSHI FLASH jerr (again? nampak sangat dah kena jampi hembus dek hantu Jepun tu...hahaha..3x seminggu ternak lemak kat situ). Yer, Sabtu lepas pi lagi sane...tapi kali ni Daddy tersyg yang payung iteww...kikiki...
Tengok laah Mommy itew pon minum green tea taw...hehe...bersusun meals ktorang sebab ni makan cover dari Bekpes sampai Lunch gitu...convert jadi BRUNCH dan YEAY!!!! muka dan perut kenyang dengan lipstik masih di bibir....

Cuti 4 hari yang lalu kite bangun tidur, makan, tengok tv, makan, tidur, keluar gi The Strand Mall sebab ade Mini Vendeur Festival pon...tu pun datang hari last...jadi sempat rembat Peel Off Nail Polish...sangat lah murah..2 botol RM9 je...tak tipu okay...murah sangat kan? Ade yang jual RM5/Botol....tapi jenama sama jgak...

Petang Ahad tu tiba-tiba meroyan seorang diri kat dapur buka peti sejuk cari makanan nak buat kuih/pastry/minum petang sebab bosan sangat membongkang membongak kat depan tv..Belek punya belek kitab-kitab...so tadaaaaaaaaa.....ni menu minum petang kitorang di rumah depan tv

Puding Roti in the house!!!! Adun guna mixer je senang sangat lepas tu sumbat semua bahan tu dalam periuk NOXXA untuk dimasak,sangatlah bagus dan berbaloi ada periuk ni okay...15min je dah siap masak..masak nasi pun 7min jer...masak kek boleh, sup daging blh, sup tulang, nasi arab, semua lah serba boleh... Bawah ni rupa periuk NOXXA tu..harga jangan tanya, barang baik, takkan lah beli dengan Sekupang Dua kan?
Ok...bahan-bahan yang diperlukan ialah seperti di bawah..hehehe
Ni lah bahan-bahan untuk membuat roti puding which is KITAB-KITAB rujukan kita untuk membuat pastry/kuih/kek..setakat ni puas hati sangat dengan menu, susunan ayat, sangat mudah difahami dan dibaca...
 Oh ya, buku memasak ni Mommy kite hadiahkan masa 21st bornday kite haritu...tengok ayat dia..very the TOUCHING....petua nak mengorat bakal suami dan bakal mertua ialah MELAWA 10JAM SEHARI DEPAN CERMIN  Eh, memasak ok...sila jangan duduk depan cermin lama-lama...
Ok sekarang mahu mereput depan laptop dengan assigmentsssssss bertimbun bertingkat ni...